Tursake on Turun Sarjakuvaseuran vaihtelevasti päivittyvä strippisarjakuva, jossa seikkailee Tursake-hahmo ystävineen. Strippiä piirtävät Sarjakuvaseuran harjoittelijat, mutta vierailevat piirtäjät ovat tervetulleita. Jos haluat osallistua, lukaise allaolevat hahmokuvaukset, ja piirrä strippi omaan tyyliisi! Toimita strippisi Sarjakuvaseuralle joko paperisena tai sähköpostitse. Julkaisemme vierasstrippejä Tursakkeen ’virallisen’ aikalinjan lomassa aina tarpeen mukaan.

Tursake on ikuinen lapsi, joka käyttää välillä hieman liikaa kahvia. Hän on ujo, mutta puhelias tutussa seurassa, hieman itseään vähättelevä mutta ehdoton taiteilijasielu. Välillä intoutuu retostelemaan kahvipäissään.

Tursakkeen paras kaveri on elämäänsä kyllästynyt, silmiäpyörittelevä Kissa, joka asuu Vartiovuoren huipulla tähtitornissa. Kaveripiiriin kuuluu myös aina iloinen ja flirttaileva Lisko sekä kilpailuhenkinen Poro, joka on aina välillä napit vastakkain Tursakkeen kanssa.

Tursakkeen lempipaikka on Cosminen Kahvila, jossa on ääretön määrä kahvimerkkejä. Kahvilassa on baarimikkona Tursaketta maanläheisempi Kurki, joka usein ihmettelee lonkeroystävänsä outoja toilailuja, ja joutuu palauttamaan hänet maan pinnalle.

Tursake asuu vanhan puutalon yläkerrassa. Alakerrassa on pörröisen Karhun vetämä kauppa. Tursake ei koskaan saa tietää, mitä Karhu oikeastaan myy kaupassaan.

Vilkaise myös strippiarkisto!